Reizen in N-Europa

In ons overzicht vindt u ons populaire aanbod reizen in Noord-Europa. Wij bezoeken de landen Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Ijsland. 

Scandinavie heeft een uitgebreid aanbod in prachtige wandelingen en fietstochten in dalen en bergen. Uitgebreide natuurgebieden waar rust nog heel normaal is. Voor de echte natuurliefhebber is er alles te vinden. Kijk in onder de tab per land voor een impressie. 

Actieve in Denemarken 

Een Denemarken vakantie van SNP Natuurreizen staat in het teken van de natuur. Het land heeft een laagland van vruchtbare landbouwgronden, licht glooiende heuvellandschappen, berkenbossen en heidegebieden. Wandelen of fietsen in Denemarken is dan ook een verademing. De routes zijn nooit heel zwaar, en de (fiets)-paden altijd goed onderhouden.

Wandelen en fietsen
Doe tijdens een vakantie in Denemarken als de Denen zelf en lunch tijdens het wandelen of fietsen met Smörrebröd (letterlijk ‘brood met boter’), één of twee sneetjes brood belegd met worst, kaas of vis - de eenvoudigste en snelst bereide minimaaltijd die men zich kan voorstellen. De Denen hebben deze snack verheven tot een kunst van hoog niveau, zowel in culinair als in visueel opzicht. Smörrebröd wordt vaak vergezeld door bier. Met wereldberoemde merken als Carlsberg en Tuborg hoort het gerstenat bij de Deense levensstijl: voetbalwedstrijden, popconcerten of politieke openluchtbijeenkomsten zijn echt ondenkbaar zonder bier.

 

Oneindig veel meren en rivieren

Vakantie in Zweden met SNP betekent wandelen, fietsen, varen of rondreizen in een land met een overvloed aan ruimte, wildernis en water. Het grootste land van Scandinavië telt zo'n 96.000 meren en ontelbare beken en rivieren. Wist je Zweden een prima bestemming is voor een fietsvakantie? In 2018 werd de Kattegattleden zelfs uitgeroepen tot fietsroute van het jaar. 

Of ontdek Zweden per kano op de Köla of de rustige rivier Jösse Älv. Met de kids naar Zweden wordt avontuurlijk tijdens de gezinsvakantie waarin jullie met een houten vlot de Klarälven afzakken. Wild kamperen is toch veel avontuurlijker dan op een camping in Zweden?

De fjorden van Noorwegen

Maak je een rondreis Noorwegen en reis je van de kust naar het binnenland, dan verandert het landschap voortdurend. De grillige fjordenkust met de Sognefjord en de Geirangerfjord en kleurrijke plaatsen als Bergen en Trondheim maken plaats voor de grillige arctische bergketens van de fjell zoals de Jotunheimen, de Hardangervidda en de Rondane. De bloemenpracht van de lieflijke kust verandert in een toendralandschap met korstmossen, rendieren en halverwege worden de uitgestrekte bossen bewoond door elanden.

Of je nou gaat fietsen in Noorwegen of wandelen in Noorwegen en of het nu zomer of winter is, wie naar dit Scandinavische land gaat, komt meestal terug. De koele schoonheid van zijn fantastische fjordenkust en de grootsheid van zijn ongerepte berggebieden hebben menig reiziger blijvend in de ban gebracht. Een vakantie Noorwegen zal je leven voorgoed veranderen.

Finland, onovertroffen

Finland, met hoofdstad Helsinki, is een uniek vakantieland. De vele meren vormen een enorm web van waterkanaaltjes dat door het hele land loopt. Finland telt ook vele uitgestrekte bossen met daarin het mooiste wildleven. Tijdens een actieve vakantie in Finland heb je dan ook grote kans om beren en wolven te spotten. Het landschap in dit land is adembenemend. In deze eindeloze taigawildernis heeft SNP een aantal verrassende reizen, waaronder een vogelreis en een aantal sneeuwvakanties. 

 

Vulkanisme en IJsland

Tijdens je rondreis op IJsland zie je de vulkanische oorsprong van het eiland overal terug in vulkanen, geisers, geothermische stoombronnen en pruttelende modderpoelen. De ongekende vormen en kleurenpracht van het landschap tonen zich schitterend tijdens een wandelvakantienaar het ruige Landmannalaugar.

Door de ligging aan de poolcirkel staat het klimaat op IJsland onder invloed van de Noordpool. Dat betekent dat IJsland bedekt is met ijskappen, zoals de Vatnajökull en de Myrdalsjökull. En dat je tijdens wandelvakanties op IJsland regelmatig het aurora borealis kunt zien: het mysterieuze noorderlicht.

Uitgebreide mogelijkheden tot wandelen. 

Wij hebben onze meest bezochte bestemmingen hierboven weergegeven. Natuur is dat een greep uit de meest populaire bestemmingen in Europa. Hieronder vindt u ook andere bestemmingen, die net zo prachting en interessant zijn. 


Estland
Gedurende je Estland vakantie valt je één ding al snel op: de kleinste van de drie Baltische staten is rijk aan water. Estland, een parel aan de Baltische Zee, bezit tal van meren, veengebieden en uitgestrekte, moeilijk doordringbare moerassen. Het uitgestrekte, grillige kustgebied met z’n honderden eilanden is nog ongerept en erg belangrijk voor broed- en trekvogels.

Letland
Letland is één van de drie Baltische Staten en wordt nog niet zoveel door toeristen bezocht. Geheel onterecht! Onze individuele rondreis in Letland, in combinatie met Estland, biedt gegarandeerd veel momenten van ontspanning en levert verrassende ontmoetingen op. Bijvoorbeeld met één van de nationale parken die Letland rijk is, Nationaal Park Gauja, waar je kunt wegdromen bij fraaie rotsformaties en kleurige beboste heuvels. 

Spitsbergen
De eilanden van Spitsbergen, gelegen tussen de Noordkaap op Noorwegen en de Noordpool, zijn in 1596 ontdekt door Willem Barentz. Hoewel de Noren de eilanden de naam “Svalbard” gaven, wat “koude kust” betekent, staat de westkust van Spitsbergen onder invloed van de warme Golfstroom en kunnen de temperaturen zomers oplopen tot wel 10°C. Het gevarieerde landschap van spitse toppen, diepe fjorden, drassige toendra’s, afkalvende gletsjers en enorme ijskappen herbergt een rijke fauna die je tijdens je Spitsbergen cruise kunt bekijken.

 

Reizen in Midden-Europa

In ons overzicht vindt u ons populaire aanbod reizen in Midden-Europa. Wij bezoeken de landen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

Prachtige gebieden om te wandelen en te fietsen. Wij hebben alvast een selectie gemaakt voor u gemaakt. Door op informatie te drukken kunt u verzer details bekijken en boeken, of wilt direct boeken. Wij wensen u veel voorpret! 

België

Vakantie in België is wandelen en fietsen in het Mergelland, de Voerstreek, Pajottenland of de Ardennen, stuk voor stuk regio’s in een land met een zeer rijke cultuurgeschiedenis. Het vakantiegevoel wordt versterkt door het Bourgondische België: goed eten en drinken is belangrijk!

Vakantie in eigen land

Een actieve vakantie in Nederland biedt meer mogelijkheden dan je denkt. Kijk door de ogen van een buitenlander naar ons land en je ziet een uniek deltagebied met eindeloze stranden, eilanden in het Europees natuurreservaat de Waddenzee, het beste fietspadennet ter wereld en enorm veel en goed bewegwijzerde wandelroutes. Een groot voordeel van een vakantie in Nederland: ver reizen hoeft niet.

Duitsland

Duitsland, onze grote oosterbuur, heeft als vakantieland veel te bieden voor een schappelijke prijs. Comfort, kwaliteit, gastvrijheid en sfeer zijn de kernwoorden voor wie een vakantie in Duitsland wil. Ga bijvoorbeeld voor een fietsvakantie naar Duitsland. Een comfortabele trektocht of mountainbiken door heuvelachtig gebied. Maar het is ook een heerlijke bestemming voor een rondreis of wandelvakantie.

Actief in Frankrijk

Onder Nederlanders is een vakantie in Frankrijk nog steeds erg populair. Het is al jaren op rij vakantiebestemming nummer één. En terecht, want er is geen land met zulke uiteenlopende landschappen en zo’n rijk cultureel erfgoed als Frankrijk. Van een pittige trektocht in de Pyreneeën, een wandelvakantie door de Dordogne tot een fietsreis in de Provence en een autorondreis op Corsica, overal kun je je vergapen aan de prachtige vergezichten en eeuwenoude monumenten. Lees meer over onze reismogelijkheden in Frankrijk.

De Zwitserse Alpen

Vakantie in Zwitserland is reizen langs beroemde bergtoppen, zoals de Eiger, Jungfrau en Matterhorn. Op de kaart van Zwitserland zie je haast alleen maar bergen. Een wandelvakantie Zwitserland voert je langs de immense Aletschgletsjer, de Rhônegletsjer nabij Oberwald, de groene Rhônevallei in Wallis en de Zwitserse Côte d'Azur aan het Meer van Genève. Lees meer over onze reismogelijkheden.

 

Actieve vakanties in Oostenrijk

Een actieve vakantie in de zomer in Oostenrijk is wandelen in prachtige bergen als de Dachstein, Venediger en de Gross Glockner of op wijnreis naar Wenen en wijnstreken als Karinthië en Steiermark. Een wandelvakantie in Oostenrijk brengt je naar het Virgental, Stubaital, Vorarlberg, Hohe Tauern, of op een trektocht met rugzak naar de Silvretta. 

Fietsen in Oostenrijk kan heerlijk vlak over de jaagpaden van de Donauradweg, of ga stevig mountainbiken in ruig Oostenrijk door de Zugspitzarena. Hoe hoog je tijdens de fietsvakantiekunt, hangt af van het weer in Oostenrijk, dat door de bergen sterk kan wisselen. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Engeland/Schotland/Wales

Niet veel mensen noemen in hun verhalen de naam ‘Groot-Brittannië’ na een rondreis in Schotland, het vogelen in Engeland, of hun wandelvakantie in Wales. Groot-Brittannië is zo enorm groot dat de politieke onderdelen Engeland, Schotland en Wales zichzelf sterk onderscheidend profileren. Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk worden ook vaak verward. Tot de laatste behoort ook Noord-Ierland, een nog onontdekte parel, ideaal voor rondreizen per auto. 

Gastvrijheid in Ierland

Een vakantie naar Ierland is een reis naar de oeroude Keltische cultuur. Het Keltische is zichtbaar in oude monumenten en voelbaar in het landschap en de Ieren zelf. Ierland heeft een rijke geschiedenis. Het mooie is dat daarvan nog veel aanwezig is. 

Ontdek tijdens een Ierland rondreis de kathedralen in ‘Rebel Cork’. Wandel langs forten uit de IJzertijd op de Aran eilanden. Of dwaal tijdens je wandelvakantie in Ierland op het platteland langs kerkjes, abdijen en landhuizen. Het Ierse landschap is een palet met vele tinten groen, meer dan 40 zeggen sommigen. De lucht is schoon en zonlicht priemt door openingen in het wolkendek, waardoor het groen in alle schakeringen tot leven komt.

Wij hebben onze meest bezochte bestemmingen hierboven weergegeven. Natuur is dat een greep uit de meest populaire bestemmingen in Europa. Hieronder vindt u ook andere bestemmingen, die net zo prachting en interessant zijn. 


Bulgarije
Een vakantie in Bulgarije is meer dan het strand aan de Zwarte Zee. Een reis naar Bulgarije biedt een grote variatie in natuur en cultuur. Eeuwenoude kloosters wedijveren hier met de schoonheid van historische steden, zoals Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. 

Polen
Polen is misschien niet het eerste vakantieland waar je aan denkt bij een actieve vakantie in de natuur. Toch herbergt Polen verrassende natuur die een fietsreis, vogelreis, wandelvakantie of een andere vakantie naar de Nationale Parken van Polen veel waard maakt. 

Roemenië
Een vakantie in Roemenië is een reis door prachtige landschappen. De smeltkroes van culturen die de Balkan is, culmineert in het prachtige en mysterieuze Transsylvanië. Voor ons echter geen Dracula, weerwolven en vampiers, maar het allermooiste wat natuur en cultuur hier te bieden hebben.

Slovenie
Ingeklemd tussen Italië, Oostenrijk en Kroatië ligt Slovenië, een land half zo groot als Nederland. Desondanks heeft het land per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de meeste andere Europese landen. 

Tsjechie
Wil je tijdens je Tsjechië vakantie het land verkennen? Doe dan zoals de Tsjechen doen en ga wandelen of fietsen. Ontdek tijdens een wandelvakantie in Tsjechië de prachtige natuur of beleef de rijke cultuur en bewogen geschiedenis tijdens een fietsvakantie. Het land heeft een prachtig en divers landschap met bergen, hooglanden, laaglanden, grotten, velden en meren. 

Reizen in Zuid-Europa

In het heerlijke warme zuiden van Europa bezoeken wij de mooiste locaties in de landen Spanje, Portugal, Italie, Griekenland en Turkije. Of u nu een zon en zee vakantie wilt, of een actieve vakantie, SNP heeft het allemaal. Kijk snel in ons overzicht en zoek en boek uw bestemming. 

Spanje: ruime keuze

Spanje, door de Pyreneeën van de rest van Europa gescheiden, is een microcontinent met een geheel eigen karakter: temperamentvol, weerbarstig en wonderschoon. Achter de beroemde stranden van de Costa Blanca en de Costa Brava liggen ruige berggebieden, eindeloze hoogvlaktes en prachtige, vaak nauwelijks bezochte steden. Een vakantie in Spanje is zoveel meer dan een weekje ‘zon, zee en strand’ op Ibiza, Mallorca, Gran Canaria of Tenerife. Spanje heeft tal van fascinerende landstreken die zich lenen voor een actieve vakantie.

Trek tijdens je wandelvakantie in Spanje bijvoorbeeld door het schitterende Andalusië of de ruige Picos de Europa. Lekker wandelen terwijl de prachtige natuur en pittoreske dorpjes elkaar in hoog tempo afwisselen. En wat te denken van een unieke tocht op een van de Canarische Eilanden?

Ontdek Portugal

Het vergeten achterland van Portugal is het land van dorpen waar de tijd heeft stilgestaan, van verborgen stadjes, kapelletjes en kloosters; hier klopt het ware ‘hart van Portugal’. Een reis naar Portugal maak je bij SNP niet vanwege de volle stranden van Albufeira en Faro; wij gaan juist op zoek naar de ongerepte kustlijn van de Alentejo, de granietrotsen van de Estrela, de wijnterrassen van de Dourovallei en de groene Minho. Wist je dat er in de afgelegen bergen van Peneda Gerês nog wolven voorkomen? 

Actieve in Italië.

Ben je op zoek naar cultuur, romantiek en houd je van la bella vita, oftewel het goede leven? Dan is Italië is hét vakantieland voor jou. Voeg daarbij het mooie weer en de vriendelijke bevolking en je weet dat je met een actieve vakantie naar Italië altijd goed zit.

Wat dacht je van het gebied rondom de Dolomieten? Deze bergketen in het noordoosten van Italië is een prachtige locatie voor een actieve vakantie. In de winter is het een ideale bestemming voor een wintervakantie. Ga bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen of boek een langlaufvakantie. In het midden van Italië wacht het glooiende en lieflijke landschap van Umbrië. In Zuidoost Italië verlicht de mediterrane zon de prachtige kust van Campania. Vrolijk geschilderde huisjes zijn op ruige kliffen gebouwd en bieden een fraai uitzicht.

Griekenland

Een Griekenland vakantie van SNP is reizen door een magisch landschap. Naast bijna altijd zomers weer is Griekenland ook doordrenkt van historie en mythologie. Vergeet daarom dumpaanbiedingen of een goedkope lastminutevlucht met hotel in Griekenland. Voor iets meer kun je fantastisch eilandhoppen in Griekenland en ontdek je een unieke combinatie van bergruggen, baaien, stranden en valleien. Wat dacht je van een actieve autovakantie, fly drive of rondreis vol natuur en cultuur in Griekenland, bijvoorbeeld over de Peloponnesos of in Grieks-Macedonië?

Ontdek Kroatië met SNP

SNP heeft vooral reizen in de aantrekkelijke kustregio’s van Kroatië: Istrië, Kvarner en Dalmatië. De Kroatische kust behoort zonder meer tot de mooiste van Europa. Combineer een rondreis langs de mooiste Nationale Parken met een wandelvakantie op de eilanden.

Of ontdek de eilanden voor de kust op de fiets in een internationale groep en verblijf op een motorjacht. Deze internationale groepsreis is ook ideaal als gezinsvakantie, voor als je met de kinderen naar Kroatië wilt. Maar een rondreis met huurauto, fietsvakantie of wandelvakantie in Kroatië behoren ook tot de aantrekkelijke mogelijkheden.